Kale United tar Heura Foods till Skandinavien

Heura Foods är det snabbast växande företaget inom växtbaserat kött i Europa

Stockholm, Sverige, 20:e augusti, 2020: Det växtbaserade distributionsföretaget Kale United AB (Kale United) har ingått avtal med Heura Foods om att distribuera deras produkter i Skandinavien. Kategorin växtbaserat kött exploderar i Skandinavien och Heura kommer sina unika produkter med smaker från Medelhavet.

Heura är ett växtbaserat företag från Barcelona och deras produkter finns redan i 8 länder runt om i världen inklusive Singapore och Hong Kong. De är nu den snabbast växande Europeiska startupen inom sitt område med 460% tillväxt.

Deras succé kommer sig av att de har tagit växtbaserade köttalternativ och kombinerat dem med smaker från Medelhavet. De erbjuder de bästa näringsvärdena och låg fetthalt. Och det är den enda växtbaserade kycklingen som är gjord med olivolja.

Kale Uniteds grundare Måns Ullerstam:
“Vi ser det som att det är en bra tidpunkt att utöka de växtbaserade alternativen med något av högre kvalitet. Marknaden längtar efter ett bra alternativ till kyckling. Heura Foods har enligt oss det bästa alternativet globalt på marknaden just nu. Vi ser fram emot att lansera det här över hela Skandinavien. Heura Foods passar perfekt in i vår portfölj av växtbaserade bolag som är “bäst i klassen” inom sitt eget område, vilket inkluderar Hooray Foods (bacon), Mondarella (mozarella), Better Nature (tempeh), Good Catch Foods (fisk- och skaldjur) och Astrtid och Aporna bland andra.”

Marc Coloma, VD och medgrundare på Heura:
“Världen har vaknat upp och förstår de negativa effekterna av djurhållning och är redo att minska sitt intag av kött. Vi fokuserar på att göra de mest hälsosamma produkterna på marknaden och erbjuder växtbaserat kött som tar hand om vad vi älskar mest: djur, planeten, vår hälsa och våra traditioner.”

Extra information

Om Kale United
Kale United är ett svenskt företag som arbetar med att öka tillgängligheten av växtbaserade produkter och göra övergången till en växtbaserad livsstil så enkel som möjligt. Kale United är delägare i Heura Foods och ett trettiotal andra växtbaserade företag, https://kaleunited.com/portfolio/. Kale United lanserades 2018 och har nu 500 aktierägare från över 30 länder.

Webbsida: www.kaleunited.com

Social Media: Twitter @kale_united; LinkedIn kaleunited; Facebook @kaleunited

Om Heura Foods
Heura är en växtbaserad startup från Barcelona som vill göra det befintliga matsystemet obsolet och accelerera skiftet till en värld där djur inte är med i ekvationen för köttproduktion. Deras medelhavskultur gör att de upprätthåller enkla ingredienslistor, bra näringsvärden och smak. Grundat av Marc Coloma och Bernat Añaños, Heura startade i april 2017.

Presskontakt:
Måns Ullerstam
+46 703958331
mans@kaleunited.com